De neutrale toeschouwers zouden vandaag dezelfde mening hebben gehad over deze wedstrijd als de supporters van RVVH, onaantrekkelijk. De Zeeuwse toeschouwers zullen daar lak aan hebben. IJzendijke trok dankzij twee scherpe counters aan het langste eind. Een lesje effectiviteit voor de Ridderkerkers.

RVVH was heer en meesteres tijdens de eerste helft in IJzendijke. De gecreëerde kansen werden echter niet omgezet in doelpunten. Aanval op aanval strandden zonder resultaat. De Zeeuwsen loerden met twee spitsen op de counter. In de 45e minuut werd zo’n counter onreglementair gestopt waarna de toegekende penalty feilloos werd benut. Na rust begon Ijzendijke veel feller dan zij tot nu toe hadden gedaan. RVVH had daar veel moeite mee. Het duurde even voor RVVH de touwtjes weer in handen nam. Ondanks het overwicht en de kansen kregen de Hercules dames de bal niet in het net. Ijzendijke wel, een scherpe counter bracht de 2-0 op het bord.

Opstelling RVVH: Lisette Snel, Alyssa Dijkstra, Esmeralda van den Heerik, Danielle Noordermeer (’59 Annemarie Star), Isabel Gulden, Ramona van der Harst, Fu-sang Pott (’75 Jaline Hoek), Nikki Roest, Rachel van Harlingen, Stephanie Valk (’67 Manuela Grootenboer), Chayene Ledes.

Foto: Jan Pott

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!