De VVD Barendrecht wil voor de feestdagen een cadeautje geven aan alle medewerkers van de BAR-organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk). Dat blijkt uit een voorstel dat lijsttrekker Matthijs van der Welle namens de liberalen aanstaande raadsvergadering wil indienen.

Van der Welle, zelf ambtenaar in Rotterdam, verwijst in de ‘motie eindejaarsgroet’ naar de aankomende feestdagen en de ‘spanning’ die er momenteel heerst in verband met de aankomende verkiezingen. Deze spanning duidt waarschijnlijk op het voortbestaan van de BAR-samenwerking. Politiek concurrent EVB maakte vorige maand bekend dat zij de toekomst van de BAR inzet van de verkiezingen maakt. Ambtenaren zouden zich daar volgens de VVD ongemakkelijk bij kunnen voelen.

De VVD vraagt in het voorstel om rituals-pakketten ter waarde van € 10 tot € 15 te verstrekken aan buurgemeenten én aan de ruim 800 medewerkers, als onderdeel van een kerstgroet.

Of het voorstel op een meerderheid kan rekenen, is nog niet bekend. De gemeenteraad van Barendrecht vergadert aanstaande dinsdag.