Afgelopen zaterdag heeft de SP Actiegroep Ridderkerk in Bolnes de aftrap gegeven voor een eigen onderzoek naar de verkeersveiligheid en leefbaarheid in wijken rondom basisscholen. Met behulp van een enquête die mondeling afgenomen werd, hoopt de actiegroep een beter inzicht te krijgen in de oorzaak achter de vele verontrustende verhalen die ze te horen kregen van bewoners. Alhoewel het weer de groep enthousiastelingen niet mee zat, hopen zij met dit onderzoek de gemeente zover te krijgen er eindelijk eens serieus naar te kijken en beloften te verwezenlijken.

De aanleiding voor het onderzoek waren bewoners die bij de actiegroep aan de alarmbel trokken. Zij vertelden de actiegroep dat zij al enkele jaren bezig waren de gemeente zover te krijgen om de levensgevaarlijke verkeerssituatie in hun straat aan te pakken. “De ramen werden geregeld vies en de gordijnen zwart. De bewoners houden uit noodzaak permanent de ramen en deuren gesloten.”, verteld de Actiegroep woordvoerder Sean van Hese. De gemeente heeft de bewoners keer op keer netjes bedankt met de aangeleverde informatie en vervolgens niets meer van zich laten horen.

Inwoners van Ridderkerk kunnen hun gevaarlijke verkeerssituaties opsturen naar [email protected] onder de vermelden van ‘Gevaarlijke situatie (naam straat)’.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!