Het CDA-bestuur heeft Peter Meij (65) voorgedragen als kandidaat voor het eventuele wethouderschap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Hij is oud-rector van het Farelcollege en 15 jaar lid geweest van de gemeenteraad van Ridderkerk. Het bestuur en de beoogde nieuwe fractie hebben er alle vertrouwen in dat hij een uitstekende bijdrage kan leveren aan het bestuur van onze aantrekkelijke gemeente, aldus de CDA in een persbericht. Meij is op dit moment onder meer ook actief als columnist voor het Ridderkerks Dagblad.

Peter Meij: “Ik zou het een eer vinden om deel uit te mogen maken van het nieuwe college in Ridderkerk. Als wethouder kun je het verschil maken voor een ander. Ik wil aansluiting zoeken bij de kracht, maar ook bij zorgen van onze inwoners. Maar eerst gaan we onze uiterste best doen om een goed verkiezingsresultaat te halen. Ik heb veel vertrouwen in onze lijsttrekker Ton Overheid.”

Op dit moment is Tineke Keuzenkamp nog wethouder namens het CDA, maar zij neemt na vier jaar sowieso afscheid van de Ridderkerkse politiek. De inwoonster van Capelle aan den IJssel heeft aangegeven zich te oriënteren op een baan buiten de politiek.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!