GroenLinks Ridderkerk is klaar voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen, dit keer zonder D66. Hiermee komt een einde aan een 16-jarige succesvolle samenwerking van deze twee partijen in de Ridderkerkse politieke arena, waarbij zelfs enige tijd met een wethouder uit de GroenLinkskring die het thema duurzaamheid effectief op de agenda heeft kunnen zetten.

De nieuwe situatie biedt nieuwe kansen voor GroenLinks; het unieke eigen groene en linkse geluid zal beter en scherper kunnen klinken.
En GroenLinks is daar helemaal klaar voor want vorige maand al heeft de ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld. Björn Ros (41) voert de lijst aan. Björn is sinds 2011 raadslid voor GroenLinks. Als geboren en getogen Ridderkerker heeft hij vele contacten en weet wat er in Ridderkerk leeft.
Lijsttrekker Björn Ros: “Je moet niet bij GroenLinks zijn voor lippendienst aan “groen” en “milieu” en tegelijk verdere economische groei als topprioriteit bepleiten: de grondstoffen zijn schaars en het milieu is nu al ernstig belast. De prioriteit van GroenLinks ligt bij ondernemers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen en zo bijdragen aan een duurzame samenleving. Deze nieuwe economie is big business en levert veel banen op. Alleen zó garandeer je welvaart en welzijn, nú en in de toekomst, ook voor onze kinderen en kleinkinderen.”

GroenLinks is ook trots op nieuw jong talent: Melindy Dirks (21) en Rebecca de Ruiter (22) staan op plaats 2 en 3. Daarna volgen Kees Bouwman (4) en Marcel Kamsteeg (5). De lijst wordt compleet gemaakt met Marlies van Loghem (6), Gerrit Buis (7), Ineke de Deugd (8) en oud-wethouder duurzaamheid Henk van Houcke als lijstduwer op plaats 9.
Melindy: “Ik ben zelf actief bij de bescherming van natuur en milieu, ik studeer dan ook niet voor niets in Wageningen. Ik ben blij dat ik kandidaat voor GroenLinks ben en zo kan bijdragen aan een goed milieubeleid in Ridderkerk.”
Duurzaamheid is bij GroenLinks ook “sociaal”. Bij een duurzame samenleving hebben alle mensen ook echt toegang tot behoorlijk werk, een goede woning, gezondheidszorg, onderwijs, een veilige woonomgeving en worden mensen niet buitengesloten.
Björn Ros formuleert het kernachtig: “In de GroenLinkse samenleving groeit niet 1 op 9 kinderen in armoede op terwijl een kleine top miljarden bij elkaar kan graaien door het toepassen van geheime belastingtrucs. Dáár liggen ónze prioriteiten. Daar willen wij ons voor inzetten, óók lokaal.” Omdat GroenLinks het vooral bij jongeren nog steeds uitstekend doet in de peilingen, wordt een goed verkiezingsresultaat verwacht.

Op bijgaande foto vlnr: Rebecca de Ruiter, Björn Ros, Melindy Dirks,
(foto: Peter Sandifort)