D66 Ridderkerk heeft dinsdagavond tijdens heeft de ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Voor het eerst sinds 2002 gaat de democraten zonder Groen Links de lokale verkiezingen in de gemeente in. Farahnaz Fräser gaat op voor haar tweede keer als lijsttrekker om het sociaal-liberale geluid te laten horen in de Ridderkerkse gemeenteraad.

Voor het eerst in 16 jaar zal D66 Ridderkerk als zelfstandige partij deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dankzij de deelname van D66 aan de gemeenteraadsverkiezingen kan de burger gerust zijn dat het groene geluid in Ridderkerk gehoord zal blijven. “D66 is een partij die het groene gedachtengoed koestert en zich blijft inzetten voor duurzame oplossingen in onze gemeente. Als de groenste partij van Ridderkerk zullen wij ons blijven inzetten voor duurzame oplossingen in onze samenleving”, aldus Farahnaz.

Doordat D66 zelfstandig aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt, betekent dit dat er ruimte is ontstaan voor jong politiek talent binnen de partij. Op plekken twee en drie staan respectievelijk Patrick de Hoon (25) en Tim van der Spoel (28). Beiden maken hun debuut. De lijst van D66 wordt verder gecompleteerd door Eric Jan van der Steege (4), Erwin Keusekamp (5), Karen van der Steege (6), Mariska Kiem (7), Sander Danse (8) en Maurice Lagerwerf (9).

Economische groei
Voor de lijsttrekker is het al duidelijk waar het voor D66 om draait bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. “Deze verkiezingen gaan meer dan ooit om lokale economische groei en het stimuleren van participatie van jong en oud. Concreet betekent dit dat wij een aanzienlijk beter ondernemersklimaat moeten creëren en adequaat openbaar vervoer moeten stimuleren. Hierbij gaan we uit van de kracht van de Ridderkerkse samenleving in nauwe samenwerking met regionale partners”.