De winkelketen Big Bazar komt naar Ridderkerk. Aldus de website van de discouter. Het leegstaande winkelpand in de Ridderhof, waar voorheen Marskramer in huisde, wordt momenteel verbouwd. Op 28 maart is de opening gepland.

De wisseling is niet zo verrassend. Blokker Holding is namelijk van zowel Marskramer als Big Bazar de eigenaar. Daarnaast bepaalde de rechtbank van Rotterdam op 22 februari dat het pand niet leeg mocht blijven. Marskramer staakte namelijk de exploitatie van het gehuurde per 31 januari. Het concern had de huurovereenkomst bij verhuurder Episo opgezegd per 15 maart 2020, contractueel gezien de eerst mogelijk opzegdatum. Men koos er dus voor om nog twee jaar huur te betalen voor een leegstaand winkelpand, wat al aangeeft hoe de vlag er bij hing. De rechter bepaalde echter dat ‘de exploitatie, inrichting, openingstijden en uitstraling volledig dient aan te sluiten bij hetgeen verwacht mag worden van een huurder als De Marskramer’.

Blokker en Episo kwamen overeen dat de Big Bazar-formule de nieuwe invulling van het pand wordt. Het assortiment bestaat onder andere uit: schoonmaakspullen, alles voor het huishouden, drogisterij- en persoonlijke verzorgingsartikelen, speelgoed, hobby- en knutselspullen, dierartikelen, fietsaccessoires, maar ook decoratie, snoep en chocolade.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!