Vorig jaar maart reikte Stichting Zwembadkeur het Keurmerk Veilig en Schoon uit aan zwembad De Fakkel. Nu het keurmerk in ontvangst is genomen, wordt De Fakkel ieder jaar opnieuw gekeurd om zo de processen van het zwembad scherp te houden. Op 30 oktober 2017 ontving het zwembad bericht dat het zwembad een positief resultaat behaalde op het tweede jaar van de audit. Daarmee is het zwembad ook voor dit jaar verzekerd van het Keurmerk Veilig en Schoon!

Het Keurmerk Veilig en Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig en Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen. Het Keurmerk betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk toont het management van De Fakkel aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Bron: Zwembad De Fakkel

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!