Op 2e kerstdag en dinsdag 27 december is er melding gemaakt van maar liefst zes inbraken in de gemeente Ridderkerk. In vier wijken waren er slachtoffers te betreuren. Bolnes, Slikkerveer, Rijsoord en ‘t Zand werden door het dievengilde bezocht. Daarnaast kwamen er vanuit Drievliet en Oost nog meldingen van poging tot inbraak. Verdere details van de inbraken zijn niet bekend.

In de huidige vakantieperiode is het belangrijk om te weten wat er kan bijdragen aan het voorkomen voor ongewenste bezoekers.
Om een inbraak te voorkomen is het belangrijk dat bewoners deze tips opvolgen:
•Op vakantie? Licht de buren in. Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen. En let op: inbrekers zitten ook op social media.
•Dagje weg? Deur op slot! Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.
•Bel 112 bij verdachte situaties. Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!