De zaak tegen de 21-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van moord en poging tot moord op bejaarden in verzorgingstehuizen op verschillende plaatsen in de regio, waaronder Ridderkerk, zal voor het eerst op 27 februari op de rol van de rechtbank Rotterdam staan. Het gaat om een zogenoemde pro-formazitting en de zaak zal dan ook nog niet inhoudelijk behandeld worden.

Op de tenlastelegging staan nu drie (pogingen tot) moord, en de verdenking van een aantal (pogingen tot) moord. De laatste verdenking is voortgekomen uit het onderzoek naar 12 nieuwe meldingen van instellingen waar de verdachte heeft gewerkt. Deze werden bij de politie gedaan nadat de verdachte werd aangehouden. Het onderzoek naar alle vijftien meldingen is in volle gang. Het is nog niet bekend welke zaken uiteindelijk aan de rechtbank worden voorgelegd.

De man werd aangehouden op 17 november. Het onderzoek kwam op gang nadat begin november 2017 een vrouw onwel was geworden die insuline had gekregen, terwijl daarvoor geen medische noodzaak was. De instelling waar de vrouw woont, in Puttershoek, deed aangifte, ook van het vermoeden dat eerder al een vrouw was overleden als gevolg van de onjuiste toediening van insuline. Tijdens het onderzoek kwam ook een incident naar voren van een vrouw in een instelling in Rotterdam die onwel was geworden maar het heeft overleefd. Nadat de Rotterdammer was aangehouden werden nog eens 12 meldingen gedaan. De meldingen zijn afkomstig van verzorgingsinstellingen in Puttershoek, Ridderkerk en Rotterdam.

Bron: Openbaar Ministerie

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!