Vanochtend zijn er in Ridderkerk wolkenvelden, maar komt ook geregeld de zon even tevoorschijn. Boven land staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind en aan zee waait het (vrij) krachtig. Vanmiddag neemt de bewolking en wind toe. Boven land wordt de wind matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar in het noorden is kans op enkele buien. Bij een bui kan de wind even flink uithalen. De middagtemperatuur komt uit op 8 of 9 graden. Vanavond, op kerstavond, is er veel bewolking en valt op veel plaatsen regen. Het blijft windrijk.
In de nacht blijft het met een matige tot harde zuidwestenwind stevig waaien. Er is veel bewolking en regelmatig valt (mot)regen. Het koelt nauwelijks af en de minimumtemperatuur van 7 of 8 graden wordt al aan het begin van de nacht bereikt.
Eerste Kerstdag is er veel bewolking en de zon laat zich in Ridderkerk waarschijnlijk niet zien. Er kan vooral in het binnenland lichte regen of motregen vallen. Ook deze dag waait het stevig met landinwaarts een matige tot vrij krachtige zuidwester. Aan zee waait het krachtig en in het noordelijk kustgebied regelmatig hard. Met maxima van 11 of 12 graden ligt de temperatuur 6 graden hoger dan we normaal tijdens de kerstdagen kunnen verwachten. In de avond valt op veel plaatsen lichte regen en is het bewolkt. In de nacht gaat het vanuit het westen harder regenen. Het wordt niet kouder dan een graad of 10.
Tweede Kerstdag is het in vroeg in ochtend zeer zacht met temperaturen van 10-12 graden, maar deze temperatuur daalt vervolgens. Het gebied met regen trekt geleidelijk naar het zuidoosten en het waait matig tot hard uit westelijke richting. Later in de ochtend wordt het vanuit het noordwesten droog en breekt de zon door. In de middag ligt de temperatuur rond een graad of 8. Het blijft onstuimig. De regen verlaat via het zuidoosten het land uit en vervolgens breekt ook daar voorzichtig de zon af en toe door. In de noordelijke helft komen enkele buien voor met daarbij kans op (zware) windstoten. Tussen de buien door schijnt de zon.
In de avond wordt het snel kouder. In het hele land is kans op buien en het noord(west)en heeft bovendien kans op zware windstoten. In de nacht verdwijnen de buien, de wind neemt af en de temperatuur daalt naar 6 tot 3 graden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!