Vanochtend valt nog enige tijd lichte regen. In de loop van de ochtend wordt het droog en in de middag volgen enkele opklaringen in Ridderkerk. Het wordt 8 graden Celsius bij een matige zuidwestenwind (kracht 3 tot 4).

Vrijdag is het op een enkele bui in de late avond na droog. De zon schijnt van tijd tot tijd. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe en aan het eind van de middag of aan het begin van de avond volgt regen. Het wordt circa 8 graden en de zuidwestenwind is in de ochtend rustig, maar neemt in de loop van de dag flink toe. Vrijdagavond zal de wind in de Rijnmond-regio toegenomen zijn tot een krachtige wind, windkracht 6.

Zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden, opklaringen en buien. De wind waait uit richtingen tussen zuidwest en west en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4. De maximumtemperatuur komt uit rond 9 graden.

Eerste Kerstdag wordt een onstuimige dag. De zuidwestenwind is krachtig tot hard (6-7 Bft.) en er zijn zware windstoten tot 90 km./uur. Het weerbeeld is bewolkt met af en toe regen en met circa 13 graden is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar.

Tweede Kerstdag is het buiig met tussen de buien door ook zonnige perioden. De wind is opnieuw duidelijk aanwezig in het regionale weerbeeld en waait uit het westen. De windkracht variert tussen 4 en 6 (tijdens buien) en tijdens de buien zijn er stevige windvlagen. Met 11 graden is het een tikkeltje minder zacht dan op Eerste Kerstdag.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!