Je zult ze vast al eens gezien hebben: de VoorleesHelden van de Bibliotheek AanZet! Je vindt ze om de dinsdag in bibliotheek Ridderkerk voor de peuters, elke woensdag in Bibliotheek Carnisselande, Bibliotheek Ridderkerk en om de woensdag in Servicepunt Bolnes en elke vrijdag in Bibliotheek Het Kruispunt. Want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Als je wordt voorgelezen, krijg je meer taalgevoel, een grotere woordenschat én een grotere fantasie. Daarom zijn de VoorleesHelden in het leven geroepen. Het is een overkoepelende campagne voor alle voorleesactiviteiten van de Bibliotheek AanZet. Hiermee maken wij ons sterk voor taal- en leesvaardigheid, want dit is de basis voor een leven met oneindig veel mogelijkheden.

Vanaf januari zal er in Bibliotheek Ridderkerk en Bibliotheek Het Kruispunt eens per maand een ‘VoorleesHelden Special’ plaatsvinden. In Ridderkerk is dit elke laatste woensdag van de maand, in Het Kruispunt elke laatste vrijdag van de maand. Hierbij luisteren kinderen naar de mooiste verhalen. Intussen ontmoeten ouders elkaar onder het genot van een kopje koffie om ervaringen uit te wisselen. Op 24 januari is jeugdconsulent Mandy in Bibliotheek Ridderkerk aanwezig om de prentenboeken TopTien te bespreken en zal zij voorlezen uit Ssst! De tijger slaapt, Prentenboek van het Jaar 2018. Op 26 januari bespreekt jeugdconsulent Marieke de prentenboeken TopTien in Bibliotheek Het Kruispunt en leest ze voor uit het Prentenboek van het Jaar.

De VoorleesHelden Specials zijn bedoeld voor ouders van kinderen met de leeftijd 0 t/m 4 jaar en hun kinderen. De toegang is gratis. Meer informatie kun je vinden op www.debibliotheekaanzet.nl en www.devoorleeshelden.nl. Je bent van harte welkom!

Praktische informatie
Wat: VoorleesHelden Specials
Wanneer: 10.15 – 11.00 uur
Waar: Bibliotheek Ridderkerk en Het Kruispunt
Toegang: gratis, aanmelden niet nodig

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!