Met uitreiking van de medailles kwam, in februari, zo rond de klok van drie uur afgelopen jaar een eind aan een zeer geslaagde dag voor de mensen met een verstandelijke beperking van Ridderkerk en omgeving. Het was ook weer het vertrekpunt voor de organisatoren om elkaar alvast te beloven dat dit festijn een vervolg moest krijgen en wel op zaterdag 25 februari 2017, van 11.00 tot 15.00 uur.

Stichting “Help Eens Een Handje” (HEEH), voetbalvereniging Rijsoord, Stichting FONOBORI, Sport en Ontspanning Verstandelijk Beperkten ANYAM, Supportersvereniging v.v. Rijsoord (met ondersteuning van de Raad van Elf “De Rezoordse Kraaien”) hebben de handen weer ineengeslagen om deze feestdag voor de doelgroep te organiseren.

Vorig jaar was het een drukte van belang in de kantine van de v.v.Rijsoord de medewerkende tehuizen zorgde voor een grote deelname van hun cliënten. Er kwamen zo’n 135 deelnemers op dit gratis feest af wat samen met de begeleiding en organisatoren een zeer goede bezetting van het Rijsoordse Kraaiennest opleverde. Nu deze dag steeds meer bekend begint te worden hoopt de organisatie op een gelijke opkomst.

Op deze dag zullen de gasten worden ontvangen met de muziek van eigen bodem. Het feest kan pas echt beginnen na een toespraak van de Ridderkerks burgemeester Annie Attema die met heel veel plezier deze dag zal openen, samen met voorzitter Ramon de Borst van de v.v.Rijsoord en presentator van het feest Jan Pol, die elk jaar in een bijzondere kledij op het podium staat, zal het feest in de goede banen leidden. Het verdere programma zal in de loop van deze dag bekend worden.

Tijdens deze middag zijn er diverse lekkere snacks te verkrijgen van o.a. Pannenkoekenhuis “Oosterpark”, De Koning Vleeswaren, Merel Event Group en bakkerij Van der Waal. De drankjes worden door HEEH ter beschikking gesteld. Uiteraard is de entree ook helemaal voor niets.

Eén van de hoogtepunten is de uitreiking van de prijzen, die door FONOBORI beschikbaar worden gesteld, voor de leukst verklede. Wie er dit jaar met de prijzen vandoor gaan weten we niet, maar zij die verkleedt gaan kunnen hopen dat zij erbij zijn.

Om een beetje inzicht te krijgen vraagt de organisatie de deelnemers zich op te geven. Op diverse plaatsen zullen er de komende weken posters opgehangen worden met de gegevens. Opgeven kan ook via de diverse tehuizen in Ridderkerk, Barendrecht, H.I. Ambacht.

Opgeven is ook mogelijk via de mail: [email protected] of telefoon: 0180-427183

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!