Vandaag is het zonnig, later vandaag passeren enkele velden met sluierbewolking het Ridderkerkse luchtruim. De temperatuur loopt maar uiterst traag op naar een graad of 3 in de middag. Voor het gevoel ligt de temperatuur dankzij een zwakke tot matige oostenwind (1 tot 3 Beaufort) circa 1 graad onder het vriespunt.
Vanavond en in de nacht naar woensdag draait (ruimt) de wind geleidelijk naar een zuidwestelijke richting en daalt de temperatuur in de Rijnmond-regio tot een graad onder het vriespunt. In open gebieden kan het nog iets kouder worden met -2 graden Celsius. Er zijn brede opklaringen en bij zeer weinig wind kan mist gevormd worden.
Morgenochtend is het aan de koude kant met temperaturen iets onder vriespunt en met name in open gebieden zal ook mist aanwezig zijn. In de ochtenduren zal de zon nog schijnen, maar vanuit een noordwestelijke richting zal de bewolking geleidelijk toenemen. Aan het eind van de middag en in de avond kan er periodiek regen vallen. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe naar matig, windkracht 3 Beaufort. De maximumtemperatuur komt uit rond 5 graden Celsius en wordt pas in de avond bereikt.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!