Met ingang van komende maandag zullen er in Bolnes en Barendrecht enkele kleine wijzigingen worden doorgevoerd in de route van RET-buslijn 601.

Route in Ridderkerk – Bolnes – De halte voor de ingang van de Noordhave wordt verplaatst naar de Noordstraat ter hoogte van De Noordhave. De bus rijdt daarvandaan verder via de Maaslaan en de Generaal Smutsstraat naar de De Wetstraat. In de Generaal Smutsstraat komt ter hoogte van de De La Reijstraat een nieuwe halte. De halte aan het Cronjéplein (richting Barendrecht) verdwijnt. Omdat de bus niet meer via de Noordstraat naar de Rijnsingel rijdt, vervalt de halte richting Barendrecht op de Rijnsingel. Deze wordt verplaatst naar de De Lareijstraat ter hoogte van de kruising met de Rijnsingel. (Richting Beverwaard blijft de halte ter hoogte van het automobiel bedrijf Van Kwawegen op de Benedenrijweg).

Route in Barendrecht – De halte aan de Gouwe zal worden verplaatst naar de Binnenlandse Baan ter hoogte van de Gouwe. Het rondje door de Gouwe, Korianderhof, Lavendelhof en Marjoleinlaan zal niet meer worden gereden. Na een proefjaar blijkt het aantal passagiers dat van deze halten gebruik maakt zeer beperkt. De bus gaat dus via de haltes op de Binnenlandse Baan door naar het gemeentehuis.

Meer informatie over de dienstregeling: www.ret.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!