Vrijdag 13 oktober trok de Ridderkerkse mannenclub de stoute schoenen aan en bracht een bezoek aan de “Kaapse Brouwers”, een bierbrouwerij gevestigd in een van de oude Fenixloodsen aan de Veerlaan op Katendrecht. “De Kaap”, van oorsprong een louche zeemanswijk, is nu één van de hippe uitgaansplekkken van Rotterdam waar heerlijke non-conformistische bieren worden gebrouwen en geschonken.

“Een spannend uitje voor ‘de mannenclub’, een bejaarde groep mannen waarvan velen rasechte geboren Rotterdammers zijn”, zegt Dick van der Gaag. “Het leek die vrijdagmiddag wel zomer. Buiten op het terras aan de Maas, met uitzicht op de gebouwen van de Holland Amerika Lijn, hebben we genoten van de diverse biersoorten, die we gecombineerd met smakelijke Franse kaassoorten tot een waar smaakfeest hebben verheven”.

De mannenclub heeft nog plaats voor enkele nieuwe leden boven de 65
jaar. Elke tweede en vierde vrijdagmorgen om 10.00 uur komen de mannen samen in de “Gasterij” aan de Boksdoornstraat in Ridderkerk West. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 24 november. “Schroom niet en kom vrijblijvend eens kennismaken!”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!