Phil Young (het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest) en Young Metropole (samenwerking tussen de Muziekschool Krimpen en Concordia) zijn zaterdag 3 februari met de felbegeerde prijzen naar huis gegaan. Het Hafabra Jeugdfestival vond plaats in het Energiehuis in Dordrecht en werd voor de 8e keer georganiseerd door ToBe.
Voor de tien deelnemende orkesten (waaronder twee orkesten uit Ridderkerk), dirigenten, publiek en jury was het een spannende, gevarieerde en mooie dag. Ieder orkest had zich goed voorbereid en omdat er ook een prijs te winnen was voor de meest verrassende act, werd ook het theatrale deel van het optreden niet vergeten.

Prijswinnaars
Aan het einde van de dag reikte de professionele jury, bestaande uit Rob Balfoort en Frank Hendriks, twee prijzenbekers uit; één voor de meest muzikale voor Phil Young en één voor de meest verrassende uitvoering en die ging naar Young Metropole. Zij gaven een goede frisse presentatie met een knipoog naar het wereldberoemde Metropole Orkest en speelden in een unieke bezetting met strijkers, ritme en blazers in één orkest.
De jury was zeer te spreken over het hoge niveau van alle orkesten.

DEELNEMENDE ORKESTEN
1. Phil Young Dordrechts Philharmonisch Orkest
2. Harpe Davids Ridderkerk
3. Jongerenband B’Tween Harmonievereniging Barendrecht
4. Jeugd Orkest Harmonievereniging Barendrecht
5. Junior Slagwerkgroep Harmonievereniging Barendrecht
6. Young Metropole Krimpen a/d ijssel
7. Jeugd orkest New taLentS ‘s-Gravendeel
8. Jeugd slagwerkgroep youNg decibeLS ‘s-Gravendeel
9. Opleidingsorkest Solide Alblasserdam
10. Slagwerkgroep Harmonie Slikkerveer uit Ridderkerk

Foto: Danny van der Weck

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!