Er zijn vrijdag uitgestrekte wolkenvelden en zo nu en dan verschijnt er ook een opklaring in het Ridderkerkse luchtruim. Vandaag blijft het overdag droog met nu en dan zon, de bewolking zal opnieuw overheersend zijn. De wind neemt gedurende de dag toe en in de avond volgt regen. Kerst 2016 verloopt zeer zacht, windrijk en regenachtig.

Vandaag is de bewolking overheersend, maar tijdens een kortstondige opklaring kan de zon zich soms ook even vertonen. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, 2 tot 3 Beaufort. In de middag neemt de wind geleidelijk toe en wordt de bewolking vanuit het westen massiever. Het wordt een graad of 8 in de regio Rijnmond. Aan het begin van de avond is de zuidwestenwind toegenomen naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 beaufort. Later op de vrijdagavond is er ook kans op forse windvlagen. Gedurende de avond gaat het vanuit het noordwesten af en toe regenen.
In de nacht naar zaterdag wordt het vanuit het noordwesten droog. Het koelt af naar 5 graden Celsius en de wind neemt iets in kracht af naar matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort.
Zaterdag is er vrij veel bewolking en tussendoor laat de zon zich even zien. Er komen diverse buien tot ontwikkeling, de meeste passeren gelukkig ten noorden van Rijnmond. Het is de dag voor Kerst zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 10 graden. Normaal wordt het in deze tijd van het jaar niet warmer dan 5 graden. Gedurende de dag neemt de wind opnieuw toe en wordt eind van de dag vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6. Tevens zijn er forse windvlagen.

Bron: Meteo Gouda

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!