Vanochtend is het overwegend bewolkt en lokaal nevelig. Op een enkele plek kan een beetje motregen vallen. Later in de ochtend kan in het noorden af en toe de zon doorbreken. Vanmiddag blijven we te maken houden met veel bewolking. Op de meeste plaatsen is het droog en het noorden en noordwesten maken kans op een beetje zon. Er staat een zwakke tot matige westenwind en de temperatuur stijgt naar 7 graden in het oosten en 9 in Ridderkerk.

Vanavond zijn er enkele opklaringen, maar komende nacht neemt de bewolking weer toe en plaatselijk ontstaat een mistbank. De temperatuur daalt naar 1 tot 4 graden en aan de Zeeuwse kust is het een graad of 6. Morgen is het in de ochtend op de meeste plaatsen grijs en nevelig. In de loop van de middag breekt op enkele plekken de bewolking en komt de zon even tevoorschijn. Het wordt 6-7 graden en daarbij staat een overwegend zwakke oostenwind. In de avond breekt op verschillende plaatsen de bewolking en in de nacht daalt de temperatuur op veel plaatsen tot rond of net onder het vriespunt. Vooral in het noorden van het land kan laaghangende bewolking ontstaan en dan ligt de temperatuur rond een enkele graad.

Dinsdag zijn er perioden met zon. Vooral het noorden en noordoosten kunnen te maken hebben met hardnekkige wolkenvelden en dan valt de hoeveelheid zon tegen. De oostenwind voert koude lucht aan en de temperatuur stijgt naar 2 tot 4 graden. Op plaatsen waar het bewolkt blijft ligt de gevoelstemperatuur rond -1. In de nacht naar woensdag gaat het op uitgebreide schaal vriezen. Op veel plaatsen daalt de temperatuur naar -1 of -2 graden, maar lokaal kan het -4 of -5 worden.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!