Stuur eens een kaartje! Tijdens activiteiten en contacten in de wijk merkt het Teamwijkidee 3vliet/’t Zand dat er ook bij hen in de wijk veel eenzaamheid is. In deze digitale tijd komt er ook steeds minder post. Daar wil men mee aan de slag, door met een simpel kaartje of briefje om te zien naar elkaar. Het Teamwijkidee is op zoek naar wijkbewoners die een kaartje willen sturen naar een eenzame wijkbewoners.

Ook zijn we op zoek naar mensen die weinig contact hebben, daarom nooit een gezellig kaartje in de brievenbus krijgen en dit misschien wel heel fijn zouden vinden. Misschien wil men niet alleen post ontvangen, maar ook in contact komen met een maatje die u terug kunt schrijven. Ook dat kan, want het Teamwijkidee wil daarin helpen.

Ook wil men kijken of er scholen of klassen in de wijk zijn, die een kaart maken of een brief schrijven over hun hobby, sport etc. Deze kunnen dan worden aangeboden aanbieden aan een afdeling van 1 van de zorgcentra in de wijk, odat er weer zin is om naar de brievenbus te lopen om te genieten van de verhalen van anderen uit de wijk. Deze wijkpost is bedoeld voor de bewoners in de wijken Drievliet en het Zand.

Voor vragen, info of aanmelden als schrijver of ontvanger van post, neem dan contact op met Franny de Wit : [email protected].

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!