Tussen vrijdagavond 2 februari (22.00 uur) en maandagochtend 5 februari (05.00 uur) is een tunnelbuis van de Heinenoordtunnel afgesloten vanaf Rotterdam. Het verkeer in de richting van Hoeksche Waard/Oud-Beijerland wordt omgeleid via de A16 en N217/Kiltunnel. Het verkeer naar West-Brabant/Bergen op Zoom wordt omgeleid via de A16 en A17. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.
De sluiting heeft te maken met de aankomende renovatie van de tunnel. Om het verkeer niet onnodig te hinderen werkt Rijkswaterstaat in het weekend. De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer. Hulpdiensten en lijnbussen van Connexxion kunnen gewoon gebruik maken van de tunnel. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Een eventueel reserveweekend is gepland van vrijdag 9 februari tot maandag 12 februari 2018.

Rijkswaterstaat renoveert en vervangt de komende jaren in de provincie Zuid-Holland een flink aantal tunnels, bruggen en viaducten. Daarnaast zijn er in de eerste helft van dit jaar werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en vindt er onderhoud aan de A29 plaats.

Bron: Dagblad010

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!