De politie vestigde afgelopen week via grote matrixborden de aandacht op een actie die zou komen. Donderdagavond was het dan zover. Gericht op al het verkeer wat Ridderkerk in en uit ging, werden er door talloze politievoertuigen weggebruikers naar de parkeerplaats aan de Sportlaan geleid.
Nu de ‘donkere dagen’ zijn begonnen, neemt het aantal zogenaamde High Impact Crimes (HIC), zoals woninginbraken en straatroven, toe.
De controles leverden veel nieuwe nuttige informatie op. Er werd één aanhouding verricht voor het opgeven van een valse identiteit en diverse inbrekerswerktuigen warden in beslag genomen. Hier zal verder opsporingsonderzoek op plaats vinden.
Daarnaast werd er geverbaliseerd voor het rijden zonder rijbewijs. Ook werd er een voertuig in beslag genomen, waarvan de eigenaar diverse boetes open had staan.
De actie stopt na gisteren niet, geeft de politie aan. De afgelopen dagen is al (on)opvallend gesurveilleerd en dat zal de komende tijd zeker niet anders zijn, luidt de waarschuwing.

Foto en bron: Politie

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!