Ridderkerk krijgt er vanaf de jaarwisseling 2018-2019 een snelle en betrouwbare buslijn naar onder meer Rotterdam bij. QBuzz gaat dan het openbaar vervoer in het zogenoemde DAV-gebied (Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden) verzorgen. Daarmee is Qbuzz in opdracht van de provincie de komende acht jaar de opvolger van Arriva. Ridderkerk ligt weliswaar niet in het DAV-gebied, maar de bussen richting Rotterdam rijden wel door de gemeente.

In juni worden de details van de dienstregeling en het lijnennet gepresenteerd, maar nu al is duidelijk dat Ridderkerk gaat profiteren van een snelle busverbinding over de Rotterdamseweg. Tussen Alblasserdam en Rotterdam Kralingse Zoom (over de Rotterdamseweg) rijden straks bussen met de productformule R-net.
R-net staat voor betrouwbare en snelle routes, veel vertrekmogelijkheden en comfortabele bussen. R-net 489 komt in de plaats van huidige buslijn 89. Maandag t/m zaterdag overdag rijdt deze elk kwartier, op werkdagen in de spits zelfs om de 10 minuten. ’s Avonds en op zondag rijdt elk halfuur een bus.

Er komt een transferium bij Oostendam langs de N915 (vlakbij de brug over de Noord). Hier sluiten ook de snelle lijnen richting Hendrik Ido Ambacht, Dordrecht, Zwijndrecht en Zuidplein op aan. Voor de richting Papendrecht en Sliedrecht moet hier overgestapt worden. Deze directe lijn doet niet meer zoals nu de haltes aan de Rotterdamseweg aan. Deze lijnen rijden maandag t/m vrijdag overdag minimaal 4x per uur; ‘s avonds en in het weekend 2x per uur.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!