EHBO-vereniging Ridderkerk geeft al meer dan 80 jaar EHBO-cursussen. Ook in 2018 start zij weer met nieuwe opleidingen: de basiscursus eerste hulp en de module eerste hulp aan kinderen.

Het volgen van een EHBO-cursus is belangrijk. Niemand wil tenslotte met lege handen staan bij een ongeval. Tijdens een EHBO-cursus worden de belangrijkste beginselen van eerste hulpverlening geleerd en wordt veel geoefend met praktijksituaties. Hierdoor kunt u bij een echte calamiteit snel iemand op de juiste manier helpen.

Het belang van een EHBO-cursus wordt onderkend door zorgverzekeraars. Binnen veel aanvullende zorgverzekeringen wordt een gehele of gedeeltelijke vergoeding gegeven van het cursusgeld.

Op zaterdag 20 januari 2018 start de vereniging met een nieuwe basiscursus. Tijdens deze cursus leren cursisten de basisbeginselen van eerste hulpverlening. Daartoe behoren onder andere reanimatie, verbandleer en eerste hulp aan kinderen. De module eerste hulp aan kinderen gaat op 6 februari 2018 van start. Alle lessen worden gegeven door een gecertificeerd instructeur, die daarbij wordt bijgestaan door LOTUS-slachtoffers. Meer informatie over deze en andere cursussen is te vinden op www.ehbo-ridderkerk.nl.