Vanaf 28 februari zal de expositieruimte in de Oudheidkamer gevuld worden met bezienswaardigheden, die herinneren aan het muzikale verleden van de fanfare “Sursum Corda” uit Rijsoord.
Opgericht op 1 mei 1918 onder de naam Concordia als harmonievereniging werd de naam veranderd in “Sursum Corda”.

Dit 100-jarig bestaan laat de vereniging niet ongemerkt voorbij gaan. Er wordt gewerkt aan een jubileumboek en op 9 maart wordt er in de Opstandingskerk te Rijsoord stilgestaan bij dit heuglijke feit tijdens een jubileumconcert.

Daaraan voorafgaand zal op 3 maart na een mars door het winkelcentrum de tentoonstelling in de Oudheidkamer om 14.30 uur officieel worden geopend door Petra van Nes.
Hierna zal er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid genoeg zijn om het tentoongestelde te gaan bekijken.

Over verdere activiteiten aangaande dit jubileum gaat u de komende maanden ongetwijfeld in de media meer horen en zien, maar vanaf 28 februari bent u van harte welkom in de Oudheidkamer bij de nieuwe expositie, waar ongetwijfeld veel muziek in zal zitten.

De Oudheidkamer van Ridderkerk vindt u aan de Kerksingel 26. Het geheel zal t/m zaterdag 14 april te bewonderen zijn. Openingstijden zijn : Woensdag t/m zaterdag van 13.30 – 16.30 uur.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!