De laatste dagen van 2016 verlopen een stuk kouder. Daarbij blijft het droog en regelmatig schijnt in Ridderkerk de zon. Een sterk hogedrukgebied boven onze omgeving is hier verantwoordelijk voor. In de tweede helft van de komende week zal het in de nachten en vroege ochtenden licht vriezen. Aan de grond kan het dan op beschutte plaatsen matig vriezen.

Vandaag is het overdag licht bewolkt, later wordt het onbewolkt en schijnt de winterzon uitbundig. Er waait over het algemeen een matige (noord)westenwind (3 tot 4 Beaufort) en het wordt met circa 8 graden  op de Ridderkerkse thermometers iets koeler dan tijdens de kerstdagen. Maar dit is nog steeds een graad of 3 warmer dan het langjarig gemiddelde voor eind december. Dinsdagavond neemt de wind af naar zwak, windkracht 2.

Ook woensdag blijft het op de meeste plaatsen in het Rijnmondgebied droog en is er geregeld ruimte voor zonneschijn. Met maximaal 4 graden komt de temperatuur op enkele graden onder het normale niveau uit voor de tijd van het jaar. De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en west met een kracht van 2.

De laatste dagen van 2016 verlopen rustig en zo goed als droog, waardoor december 2016 als een zeer droge maand de weerboeken zal ingaan. In de regio Rijnmond is tot heden nog maar 11 tot 15 mm. neerslag gevallen, normaal voor december is 83,0 mm. Met maxima rond een graad of 3 à 4 en minima rond het vriespunt ligt de temperatuur iets onder de normale waarden voor eind december. De wind houdt zich dankzij een sterk hogedrukgebied in onze omgeving zeer rustig.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!