Het jubileumconcert van het Christelijk Gemengd Koor “de Levensbron” op 4 november in de Levensbron werd goed bezocht. Het koor bestaat sinds 13 januari 1967 en vierde met dit concert haar 50-jarig bestaan.

Als gastkoor werkte deze avond het koor The Credo Singers uit Rotterdam aan dit concert mee. Als solisten werkten mee: Johan den Hoedt (orgel), Johan Bredewout (vleugel), Jelmer Tichelaar (slagwerk), Dorine Jansma (hobo), Suzanne Arends (fluit) Heleen Kroos (viool) en Arjan en Edith Post (trompet).
Onder de vakkundige leiding van de dirigent Bert Kruis is een gevarieerd en mooi programma afgewerkt.
Was voor de pauze sprake van een aantal zangstukken welke in het verleden regelmatig werden gezongen aan de orde, na de pauze werd het oratorium “Schepping” van Johan Bredewout en Hans de Ruiter uitgevoerd. Voor dit concert was de componist van dit Nederlandstalige muziekstuk gevraagd aan het concert zijn medewerking te verlenen.
Wat ook aansprak was een boeiende vertolking van het bekende lied “Eens als de bazuinen klinken”, prachtig gespeeld door alle solisten. Dit muziekstuk werd door Bert Kruis in zijn jonge jaren gecomponeerd.
Het concert werd afgesloten met koor- en samenzang van het lied “Wat zal de wereld mooi zijn op die dag” waarbij van een aangepaste tekst gebruik werd gemaakt.
Het koor mag terugzien op een heel bijzonder jubileumjaar.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!