Het is droog en vooral in het oosten schijnt de zon geregeld. Met 5 tot 8 graden is het vandaag vrij zacht voor de tijd van het jaar. De zuidoostenwind is daarbij zwak tot matig. Komende nacht kan dichte mist ontstaan en koelt het in het binnenland af tot onder het vriespunt. Dit weekend begint op veel plaatsen mistig. De zon zien we weinig en het kwik ligt rond 8 graden.

Vanochtend is het droog en in het noorden en oosten komen opklaringen voor. In het zuiden en westen is het op veel plaatsen bewolkt, maar ook hier kan in de loop van de ochtend de zon doorbreken. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind ligt de temperatuur rond 6 graden in Ridderkerk.

Vanmiddag wisselen en zonnige perioden elkaar af. Het oosten maakt de grootste kans op zon. Bij een zwakke zuidoostenwind wordt het 5 graden in het noordoosten en 8 in het zuidwesten. Vanavond en vannacht zwakt de wind af en draait naar het zuidwesten. Er komen opklaringen voor, maar in de vochtige lucht die vanaf zee wordt aangevoerd kan gemakkelijk (dichte) mist ontstaan. Het wordt een koude nacht met minima rond het vriespunt. In het westen ligt de temperatuur iets boven nul, in het oosten kan het plaatselijk 2 graden vriezen.

Morgenochtend krijgen we op veel plaatsen een mistige start. De mist kan op sommige plaatsen tot in de middag blijven hangen. Vooral in het oosten kan de zon af en toe doorbreken, maar op de meeste plaatsen komt meer bewolking voor dan vandaag. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en de temperatuur stijgt naar 6 graden in het oosten en 8 in het westen. In de nacht naar zondag komt veel bewolking voor en op veel plaatsen is het mistig of nevelig. Koud wordt het niet met minima van 4 tot 6 graden.

Zondag overdag begint met bewolking en mist of nevel. Het blijft ook in de middag bewolkt, mogelijk breekt in het westen en noorden even de zon door. Met een zwakke tot matige westenwind wordt zachte lucht aangevoerd. Het wordt 7 graden in het zuidoosten en lokaal 9 langs de westkust.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!