Na een week van tegenslag en windwakken heeft de IJsclub Rijsoord & Omstreken vrijdag toch echt een primeur. De ijsbaan die vorig jaar werd aangelegd, gaat voor het eerst open, zij het beperkt.

Afgelopen week hebben de vrijwilligers dagelijks metingen verricht met betrekking tot de dikte van het ijs op de landijsbaan. Helaas was de wind tot nu toe een grote spelbreker. Maar na de meting van donderdagmorgen is besloten met ingang van vrijdag 2 maart de ijsbaan beperkt open te stellen. Het gedeelte van de baan dat berijdbaar is gaat morgen open voor jongeren tot 15 jaar. Kinderen met ouders en opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Door de beperkte openstelling kunnen hardrijders helaas nog niet terecht.

Voor de kinderen is er daarnaast heerlijke warme chocolade melk en voor de papa’s en mama’s is er ook een glaasje Punch.
De vrijwilligers die hard gewerkt hebben hopen veel vaders, moeders, opa en oma’s met kinderen en kleinkinderen te begroeten.

En als koning winter ons goed gezind is, is zaterdag de baan misschien ook nog open. Dan lijkt echter de dooi om de hoek te komen kijken.

Bron en foto: IJsclub Rijsoord en Omstreken

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!