Vanochtend is het aan de koude kant met temperaturen iets onder vriespunt en met name in open gebieden kan er ook nog plaatselijk mist aanwezig zijn in de regio. In de ochtenduren zal de zon nog schijnen, maar vanuit een noordwestelijke richting zal de bewolking geleidelijk toenemen. Om 11.44 uur begint de astronomische winter. Aan het eind van de middag en in de avond kan er periodiek regen vallen. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe naar matig, windkracht 3. De maximumtemperatuur komt uit rond 4 graden Celsius en wordt pas in de avond bereikt.

In de nacht naar donderdag is het overwegend droog bij een minimumtemperatuur van circa 3 graden Celsius en een zwakke zuidwestenwind (windkracht 2). Donderdag is het overwegend bewolkt in Ridderkerk. In de loop van de middag opklarend met zonnige perioden. Er waait een matige zuidenwind, maar met 5 graden wordt het weer een graadje zachter dan op woensdag.

Vrijdag blijft het zo goed als droog. De bewolking overheerst en tussendoor schijnt nu en dan kortstondig de zon. De maximumtemperatuur komt uit rond 7 graden Celsius. Overdag waait er een zwakke zuidelijke wind door Ridderkerk, maar in de loop van de avond neemt de wind flink in kracht toe.

In het kerstweekend is het regenachtig en staat er meestentijds veel wind. Er is veel bewolking, maar met name op Tweede Kerstdag breekt nu en dan ook de zon even door. Zaterdag wordt het een graad of 8. Zoals het er nu naar uit ziet valt er in de ochtend regen en wordt het in de middag vanuit het westen in Ridderkerk droog.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!