Komende zaterdag is het zover: het regionaal ‘Winterfeest’ voor verstandelijk beperkten bij de v.v.Rijsoord
De organisatoren hebben het 13e Winterfeest op papier al gereed. Het wachten is op de gasten voor deze middag. Om 11.00 uur zal de opening worden verzorgd door wethouder Tineke Keuzenkamp.

Organisatie
De laatste maanden is er door de organisatoren, v.v.Rijsoord en de Supportersvereniging, hard gewerkt om deze doelgroep te benaderen. Uitnodigingen zijn er gegaan naar de regio, Stichting Anyam, Stichting Down Syndroom, Pameijer Stichting, Stiching AAVB, Humanitas, Syndion, enz. De stichtingen hebben hun medewerking toegezegd. De doelgroep kan zich bij hun organisatie opgeven. De organisatie hoopt de komende week de namen van de gasten de komende week te kunnen registreren. Ook individueel kan je voor dit feest aanmelden bij de organisatie

Samen met elkaar
Stichting “Help Eens Een Handje”, voetbalvereniging Rijsoord, Sport en Ontspanning Verstandelijk Beperkten ANYAM, Supportersvereniging v.v.Rijsoord ( met ondersteuning van de Raad van Elf “De Rezoordse Kraaien”), Stichting AAVB en met financiële ondersteuning van Stichting FONOBORI en Administratiekantoor Sierat hebben de handen ineen geslagen om een feestdag voor deze doelgroep te organiseren. Vorig jaar was het een drukte van belang in de kantine van de v.v.Rijsoord. De meewerkende tehuizen zorgde voor een grote deelname van hun cliënten. Er kwamen zo’n 140 deelnemers op dit gratis feest af wat samen met de begeleiding en organisatoren een zeer goede bezetting van het Rijsoordse Kraaiennest opleverde. Nu deze dag steeds meer bekend begint te worden hoopt de organisatie op een gelijke opkomst.

Ook dit jaar zullen de gasten worden ontvangen met de muziek van eigen bodem door de Dellanoy Brothers. Het feest kan pas echt beginnen na een toespraak van de Ridderkerks wethouder Tineke Keuzenkamp die met heel veel plezier deze dag zal openen samen met voorzitter Ramon de Borst van VV Rijsoord. De presentator van het feest, Jan Pol die elk jaar in een bijzondere kledij op het podium staat, zal het feest in de goede banen leiden. Het verdere programma zal in de loop van deze dag bekend worden.

Gratis dag
Tijdens deze middag zijn er diverse lekkere snacks te verkrijgen van o.a. Pannenkoekenhuis “Oosterpark”, De Koning Vleeswaren, TukTuk-IJs en bakkerij v.d. Waal hebben toegezegd. De drankjes worden door HEEH ter beschikking gesteld. Uiteraard is de entree ook helemaal voor niets.

Uitreiking prijzen
Eén van de hoogtepunten is de uitreiking van de prijzen voor de leukst verklede personen. Een deskundige jury zal kijken welke deelnemer(ster) het leukst is verkleed.

Opgeven
Om een beetje inzicht te krijgen vraagt de organsiatie de deelnemers zich op te geven bij de organisatoren. Op diverse plaatsen zijn er de afgelopen weken posters opgehangen met de gegevens. Opgeven kan individueel of via de diverse tehuizen in Ridderkerk, Barendrecht en H.I. Ambacht. Aanmelding via mail: [email protected], [email protected] of [email protected]
Telefonisch: 0180-427183

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!