Op 28 maart aanstaande kun je de film Lion zien in bibliotheek Ridderkerk Centrum. De avond begint om 20.00 uur. Toegang is €4,-, aanmelden kan in de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie.
De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt.
Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.
Deze dramafilm uit 2016 werd geregisseerd door Garth Davis, met in de hoofdrol Dev patel, Rooney Mara, Nicole Kidman en David Wenham.

In het kort
Wat : Filmavond in bibliotheek Ridderkerk centrum
Wanneer : Woensdag 28 maart van 20.00 – 22.30 uur
Waar : Bibliotheek Ridderkerk Centrum
Toegang : €4,-, aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!