De 28-jarige Marjolein is ernstig ziek. Met hulp van de social media hoopt de Ridderkerkse om voldoende geld bijeen te krijgen voor een behandeling in het buitenland.

Ongeveer 13 jaar geleden is zij ziek geworden door een tekenbeet. Daardoor heeft zij de ziekte van Lyme opgelopen en nog de co-infectie Bartonella. Vanwege de in-accurate lymetesten in Nederland is dit pas na 11 jaar ontdekt door haar bloed in het buitenland te laten testen (o.a. in Amerika). Door deze late diagnose hebben de bacteriën al veel schade kunnen aanrichten, onder andere aan haar autonome zenuwstelsel. Deze kan niet goed meer haar vitale functies aansturen zoals dat zou moeten.

De klachten zijn talrijk: o.a. hevige zenuw-, bot- en spierpijn, extreme vermoeidheid, hevige spasme-aanvallen, neurologische klachten (overgevoeligheid voor licht en geluid, geheugenproblemen, moeite met praten en een ‘mistig’ gevoel in het hoofd), hartproblemen. Daardoor ligt zij 95% van de dag op bed, zit vaak in de rolstoel en heeft zij veel zorg nodig.

Haar ouders zeggen hierover: “We hebben al verschillende behandelingen geprobeerd maar die hebben helaas niet geleid tot haar herstel en inmiddels is zij uitbehandeld in Nederland. Nu is er in het buitenland een behandeling die goede resultaten boekt. Dit is een stamceltherapie, en zorgt ervoor dat het immuunsysteem een reset krijgt zodat haar lichaam zelf weer kan vechten tegen deze afschuwelijke ziekte. Want haar eigen immuunsysteem werkt bijna niet meer. Als zij niet behandeld wordt zullen de bacteriën haar lichaam nog meer verwoesten en kan het ook levensbedreigend zijn. Dit is dus ons laatste redmiddel.

Alleen, voor deze behandeling is er minimaal € 35.000,00 nodig. Door alle kosten van vorige behandelingen kunnen wij dit helaas niet zelf meer bekostigen. En ook deze behandeling wordt niet vergoed door de verzekering helaas..

Als ouders van Marjolein vragen wij uit het diepst van ons hart om een donatie. Ze wil zó graag weer haar leven oppakken en haar hobby’s zoals fotografie en paardrijden. Ze droomt ook van een gezin en een huwelijk, maar voor alles is zij veel en veel te ziek.”

De familie hoopt op lokale en landelijke steun: “Als u wilt doneren (waarvoor dank!) kunt u dat via www.mijngevechttegenlyme.nl doen. U komt dan automatisch op de donatiepagina terecht. Mocht u een donatie willen doen, maar doet u dit liever rechtstreeks op onze rekening? Dan kan dat op NL10 RABO 0323 1477 12 op naam van Ingrid Hoogendam eo Marjolein Hoogendam.”

Naast rechtstreekse donaties is de familie ook op zoek naar mensen/bedrijven die hen willen helpen door middel van bijvoorbeeld inzamelingsacties te organiseren.

Volgen via Facebook? www.facebook.com/mijngevechttegenlyme/

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!