Van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 november 2017 vond de 1e Cultuursafari plaats in Ridderkerk. Wat was het leuk! 315 leerlingen van het Farel College maakten al fietsend door Ridderkerk kennis met The Big Five, vijf culturele instellingen in Ridderkerk. Bibliotheek AanZet, Building Arts, De Loods, Muziekschool Ridderkerk en Studio Lemarez zorgden voor het leuke en afwisselende programma. Het Gemini College en het Maximacollege gaan later in het schooljaar op Cultuursafari.

Kennismaking met culturele instellingen
De Cultuursafari is voor eerstejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs met het doel om kennis te maken met vijf culturele instellingen in Ridderkerk: de Bibliotheek AanZet, Building-Arts, De Loods, Muziekschool Ridderkerk en Studio Lemarez. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen!

De culturele instellingen werken met elkaar samen om voor deze leerlingen een enerverend en uitnodigend programma samen te stellen. Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de culturele instellingen en bedankt de gemeente Ridderkerk voor het mogelijk maken van deze 1e Cultuursafari in Ridderkerk. Op woensdag 8 november opende wethouder M. Japenga de Cultuursafari Ridderkerk officieel in De Loods. Meer informatie vind je op www.onderwijs-cultuur.nl.

Foto: Evelyne Steenberghe