Vandaag begint de dag met mist en windstilte, daarna is het in de ochtend geheel bewolkt met zware nevel in Ridderkerk. In de loop van de middag klaart het sterk op en eindigt de dag (vrij) zonnig. Het wordt ongeveer 6 graden Celsius en daarbij waait over het algemeen een zwakke oostenwind, windkracht 1 tot 2.

Vanavond worden de opklaringen steeds breder en in de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur in Ridderkerk tot iets onder het vriespunt bij windstilte. Door de steeds breder wordende opklaringen en windstilte kan de temperatuur snel dalen, waardoor mist kan ontstaan.

Dinsdag schijnt de zon uitbundig. De schrale oostenwind voert koude lucht aan en de maximumtemperatuur stijgt naar een maximum van +2 graden. De gevoelstemperatuur rond -1 graad in de middag.

In de nacht naar woensdag gaat het in het Rijnmond-gebied eveneens licht vriezen. Op veel plaatsen daalt de temperatuur naar een minimum van -1 graad. Woensdag begint de daglichtperiode koud en zijn er perioden met zon. In de middag wordt het met een toenemende bewolking hooguit 3 graden. Het blijft droog.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!