Vrijdag 16 december zijn de Opbouwwerkers van Sport en Welzijn (SenW) van start gegaan met hun campagne “Ha buurman, hee buurvrouw”. In het centrum van Ridderkerk deelden zij vier verschillende kaarten uit om gesprekken tussen buren te stimuleren en op gang te helpen.

De eerste maand van de campagne staat in het teken van burencontact. In deze maand zorgen kaarten met een stimulerende boodschap voor een laagdrempelige en leuke manier om contact te leggen. De kaarten gebruik je voor een simpele boodschap, een gesprekstarter of zelfs als nieuwjaarswens.

René Belder, Opbouwwerker bij SenW, merkt al verschil: “Met een kaart waar ‘Hoe is ie nou?’ op staat, komt een gesprek al snel op gang. Voor ons is deze vraag aan de orde van de dag, maar bij veel mensen niet. Toch valt het op hoe graag mensen een praatje willen maken. Op de markt, in het winkelcentrum, in de bibliotheek en op het plein hebben we contact gelegd. Alleen al hierdoor zijn we bij verschillende mensen uitgenodigd om een bakkie te komen doen.” Een andere collega vult aan: “We zagen het voor onze ogen effect hebben. Twee dames, onbekenden van elkaar, zaten op een bankje. We gaven een kaart en plotseling konden ze met elkaar praten. Fantastisch om te zien! Onze buurman Woonvisie zal ervoor zorgen dat nieuwe bewoners in het centrum allemaal een kaartenpakketje krijgen. Dan is het contact met je nieuwe buur helemaal snel gelegd.”

De komende weken zijn de Opbouwwerkers op verschillende plekken te vinden om de kaarten uit te delen. Aan deze kaarten is ook een actie gekoppeld. Maak een foto van jezelf met twee buren en één van de kaarten. Plaats deze op Facebook en tag SenW in het bericht. Hiermee maak je kans op een springkussen voor een dag om in de straat te zetten.

Kijk voor meer informatie omtrent deze actie op www.sportenwelzijn.nl of www.facebook.com/SportenWelzijn.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!