In oktober bestond Buurtbemiddeling Ridderkerk tien jaar en dat werd gevierd met een bijeenkomst in De Loods. Enkele tientallen aanwezige vrijwilligers, betrokken instanties en overige belangstellenden kregen een leuke avond voorgeschoteld waarin op een luchtige wijze het belang van de buurtbemiddeling nog eens werd benadrukt. Na het openingswoord van gastvrouw Ria Shazad, al jarenlang het gezicht van de Buurtbemiddeling, waren er lovende woorden van wethouder Marten Japenga, Artem Moorlag (Woonvisie) en wijkagent Patrick Sepers.

Acteurs Robin van Rheenen en Elke Nijhuis (foto) pakten de avond verder op en wisten op een interactieve manier samen met de aanwezigen nagespeelde burenruzies naar een goed einde te brengen. Middels een spe kwamen er nog wat cijfers over de buurtbemiddeling in Ridderkerk naar voren. Jaarlijks wordt inzet geleverd om vele tientallen ruzies tussen buren te proberen op te lossen. Na het slotlied waren er bloemen voor Shazad en haar vrijwilligers.

Voor de gemeente Ridderkerk geeft Sport en Welzijn invulling aan buurtbemiddeling, samen met Woonvisie en de politie. Buurtbemiddeling bestaat uit vrijwilligers die hier een speciale training voor hebben gevolgd. Zij bieden een luisterend oor en fungeren als onafhankelijke gespreksleiding bij problemen tussen buren. Door het maken van afspraken die voor alle partijen aanvaardbaar zijn, kan het conflict opgelost worden. De bedoeling is dat de bewoners weer met elkaar in gesprek komen en prettig kunnen samenleven in hun buurt of wijk.

Buurtbemiddeling:
-vindt plaats op vrijwillige basis
-is niet vrijblijvend: buurtbewoners zijn bereid om mee te werken en concrete afspraken te maken waar iedereen zich in kan vinden
-is gratis en dus voor iedereen bereikbaar
-wordt uitgevoerd door vrijwillige bemiddelaars die goed getraind zijn
-is onafhankelijk en onpartijdig
-garandeert strikte vertrouwelijkheid van alle gesprekken en afspraken

Meer weten?
Buurtbemiddeling Ridderkerk
Sportlaan 8-10
2982 SN Ridderkerk
Telefoon: 0180 – 491 135
E-mail: [email protected]

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!