Rijsoords ‘Winterfeest’ voor verstandelijk beperkten staat dit jaar voor 10 februari op de kalender.
De organisatoren hebben het Rijsoordse Winterfeest op papier al gereed het wachten is op de gasten voor deze dag. Op deze zaterdag zal om 11.00 uur de opening worden verzorgd door de Ridderkerkse wethouder Tineke Keuzenkamp. Het feest in de kantine van de v.v.Rijsoord zal om 15.00 uur worden afgesloten.

Aanmelden
De komende tijd zal er door de organisatoren, v.v.Rijsoord en de Supportersvereniging, worden gewerkt om deze doelgroep te benaderen, uitnodigingen zijn er gaan naar de Anyam, Stichting Down Syndroom, Pameijer Stichting, Humanitas, Stichting AAVB, Syndion en anderen. De doelgroep kan zich bij hun eigen organisatie opgeven. Om enig inzicht te krijgen hoeveel mensen men kan verwachten, hoopt de organisatie de komende weken de namen van de gasten te kunnen registreren. Ook individueel kan je voor dit feest aanmelden bij de organisatie

Sponsoring
De organisatoren van de v.v.Rijsoord hebben het programma opgesteld i.s.m. Stichting Help Eens Een Handje, zij zijn de financiële stimulator achter dit feest. De betrokkenheid voor deze doelgroep van HEEH uit zich ieder jaar weer o.a. op Koningsdag met de welbekende Truckerstocht en ondersteuning van menig initiatief in de gemeenschap van Ridderkerk. Stichting FONOBORI, ook zij steunen menig initiatief in onze gemeenschap, zal weer o.a. de medailles en de prijzen voor de leukst verklede gast verzorgen. Het pannenkoekenhuis “Oosterpark” had geen bedenktijd nodig om ook dit jaar weer pannenkoeken toe te zeggen, slagerij De Koning zal weer de lekkerste gehaktballetjes verzorgen en Rijsoord sponsor TukTuk-IJs zal een heerlijk verfrissend ijsje verzorgen en Bakker Van der Waal een overheerlijke koek

Programma
Het programma voor deze middag blijft nog even bij de organisatie in eigen kring bekend, maar het is vooral op Nederlandse muziek geënt met in Rijsoord bekende zangers/entertainers aan de muziekknoppen.

Schminken en leukst verklede
Het is geen verplichting om verkleed te komen en hoewel het geen carnavalsfeest is, willen de organisatoren er een Hollands feest van maken en zijn leuke creaties van harte welkom. Er zijn prijzen beschikbaar gesteld voor diegene die het leukst verkleed zijn. Ook dit jaar kunnen de gasten zich laten schminken door een gezichtskunstenares. Marina Kuipers doet dit met plezier.

Begeleiding
Voor sommige mensen van de doelgroep is er ook begeleiding nodig, vanuit de organisatie zijn er EHBO’ers aanwezig. Als er bij de gasten specifieke begeleiding nodig is, rekent de organisatie dat zij daar zelf rekening mee houden. Als één van de gasten medicatie en/of verzorgende maatregelen gebruikt en dit niet zelf kan hanteren, verwacht de organisatie dat er een begeleider aanwezig zal zijn. Voor deze handelingen hebben vrijwilligers en EHBO geen bevoegdheid. De gasten zorgen via hun organisatie of zelf voor hun eigen vervoer. Heb je helemaal geen mogelijkheid? Neem dan contact op met de organisatie en zij zullen dan kijken wat zij dan kunnen betekenen.

Aanmelden tot 8 februari
Ben je betrokken bij één van de bovenstaande organisaties, dan kun je jezelf opgeven bij de leidinggevenden en zij zullen dit aan de organisatoren doorgeven. Wil je erbij zijn en ben je geen lid van deze organisaties, kun je je ook direct bij de organisatoren via onderstaande contactgegevens. Doe dit wel voor 8 februari zodat er rekening mee kan worden gehouden met het regelen van de door sponsorring beschikbaar te stellen van de diverse etenswaren.

Aanmelding via mail: [email protected] of [email protected]
Telefonisch: 0180-427183

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!