Deze vrijdag en zaterdag staan voor zes Ridderkerkse jongeren in het teken van een 24-uurs skelteractie. Met deze actie hopen deze jongeren geld op te halen om in de zomer van 2018 goed beslagen ten ijs te komen in Zambia. Vanmiddag startte de barre tocht.

Het project waaraan de Ridderkerkse jongeren deelnemen is georganiseerd door de stichting World Servants. World Servants biedt jongeren en volwassenen uit Nederland de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan bouwprojecten in verschillende ontwikkelingslanden. De deelnemers bouwen drie weken lang samen met de plaatselijke bevolking. Door de bouwprojecten, die in nauw overleg met de plaatselijke organisatie en de lokale gemeenschap zijn opgezet, wil World Servants graag bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de kinderen.

Vanmiddag om 15.00 uur startte de rit van 24 uur op de Mammoetskelter. Een Mammoetskelter is een grote skelter die plaats biedt aan 4 personen die al trappend het voertuig aandrijven. Gedurende een etmaal zullen de deelnemers in estafettevorm een route door het centrum van Ridderkerk skelteren. Zaterdag om 15.00 uur vindt de finish plaats.

Vele Ridderkerkse ondernemers en particulieren zijn inmiddels door de actiegroep benaderd om hun steentje bij te dragen. Echter is er nog veel geld nodig en zijn sponsors nog steeds van harte welkom! U kunt uw steentje bijdragen via: geef.ws/ridderkerk of een mail versturen naar [email protected]

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Ridderkerk? Gratis abonneren!