Nederlaag voor Saturnus-dames

13 January 2019, 18:40 uur

Moet Dylan Muller, coach van het damesteam van Saturnus '72, zich zorgen gaan maken over het behoud van de tweede klasse? Ook zondag moest Saturnus een nederlaag incasseren, al was het dit maal een tegenstander die aanmerkelijk hoger op de ranglijst staat. “Voorlopig nog niet, al moet er wel iets gebeuren. De komende weken moeten wedstrijden tegen ploegen die ook in het onderste competitie helft staan worden gewonnen. Roda’71 behoort hier zaterdag (19.00 uur) niet toe (3e), maar is wel een ploeg waar voor ons mogelijkheden liggen”.

Er waren zondag tal van verzachtende omstandigheden op te noemen. Romy Muller (blessure) en Sanne Euser ontbraken. Ook het geluk ontbrak met 15(!) maal een bal op de paal. Voor de rust was het aanvallend niet best. Pas na de thee (8-2) kwam er iets meer pit in de Ridderkerkse ploeg. Met de junioren Brit van Geenen en de zusjes Famke en Marieke Euser in de ploeg ging het meer gelijk op. Helaas voor Saturnus kwam de ploeg te laat op gang en zag daardoor de wedstrijd met 18-12 verloren gaan.

Eerder vorige week verloor de ploeg tijdens de eerste bekerronde van D.I.O.S. uit Den Hoorn. De tegenstander komt uit in de parallel klasse (2e) en strijd daar mee om het kampioenschap. Saturnus liet wederom zien dat de ploeg op diverse momenten kan meedoen met teams uit het linker rijtje. Helaas zijn er nog te veel momenten waarop de ploeg te wispelturig is. Zo ook tegen D.I.O.S. Na een 9-12 ruststand werd de ploeg, ietwat geflatteerd, met 14-20 uit de beker geknikkerd.