Loon naar werken voor de Saturnus mannen

11 November 2018, 19:55 uur

Het venijn zat in de staart bij de handbalheren van Saturnus '72. Acht seconden voor tijd werd de winnende treffer binnen geschoten. Het was een wedstrijd waarbij de scheidsrechters Van Heeckeren van Brandsenburg en Hofman zich duidelijk lieten gelden. Aan beide kanten vielen diverse tijdstraffen die uiteindelijk H.V.O.S. in de laatste minuten de das omdeden. H.V.O.S. stond met twee man minder en hierdoor kon de thuisploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken. Het was een wedstrijd waarbij goede en zwakke momenten elkaar in rap tempo opvolgden. De ploeg uit Spijkenisse kwam rond de 10e minuut op 3-7 waarna Saturnus weer terug kwam op 6-7. Met de sterk keepende Lennard Huisman in het doel werd het eerst nog 8-12 alvorens Vincent Du Buisson op slag van rust 13-13 aantekende. Deel twee was een niet mooie maar wel spannende aangelegenheid. Het verschil, zowel positief als negatief, was nooit meer dan één treffer. Saturnus verzuimde gebruik te maken van de momenten dat H.V.O.S. met een speler minder stond. Op deze momenten had Saturnus de wedstrijd over de streep moeten trekken. Nu dit niet gebeurde bleef het spannend tot de laatste seconden. Het werd 22-21 en 23-23. H.V.O.S. ging forceren en praten tegen de scheidsrechters die hier niet van gediend waren. Twee minuten voor tijd (24-24) had Saturnus één man meer (25-24) en daarna moest er nog een speler van H.V.O.S. naar de kant. Toch lukte het de tegenstander om een strafworp te versieren (op 34 (!) seconden voor het einde, 25-25). Saturnus restte toen nog één aanval die op 8 seconde voor het slot alsnog werd verzilverd.

Door deze overwinning staat de ploeg met 8 uit 6 op een gedeelde tweede plek (samen met nog 3 andere teams) achter Hercules. Zaterdag staat in Utrecht HMS/Achilles op het programma staan. Een ploeg die twee punten minder heeft.