Verdiende overwinning dames Drechtsteden

21 September 2020, 13:02 uur
Lokaal

Na verlies en een gelijkspel werd zondag de eerste overwinning geboekt door de dames van Drechtsteden. De combinatie van Conventus en Saturnus”72 heeft volgens coach Raymond van der Staay nog best wat aanpassingsproblemen, maar er zit progressie in het spel. "De winst op Vires et Celritas hebben ze dan ook zelf verdiend."

De start van de wedstrijd was veel belovend. Drechtsteden liep al snel uit naar een ruime voorsprong (8-3). De Goudse tegenstander had moeite om de snelle aanvallers van Drechtsteden onschadelijk te maken. Verdedigend stond het ook goed waardoor een flinke overwinning aanstaande leek. Helaas kon het tempo voor de rust niet worden vast gehouden. Vires kwam terug tot 13-11 bij rust. In het tweede deel van de wedstrijd streden beide ploegen voor een goed resultaat. Drechtsteden koesterde de twee doelpunten verschil (15-13). Met name in het tweede deel van de wedstrijd was de ploeg sterker, maar verzuimde om afstand te nemen. Hierdoor bleef het tot in de laatste minuut spannend. Bij een stand van 18-17 kregen de gasten nog één kans op de gelijkmaker, maar sterk verdedigend werk voorkwam een treffer en was de winst verdiend een feit.

Van der Staay was na afloop tevreden. "We boeken wekelijk progressie en werken met deze brede selectie toe naar een team wat elkaar makkelijker kan vinden. Nu zie je nog te veel twee teams in één. Dit moet voor de start van de zaal één geheel zijn. Gezien het enthousiasme moet dit lukken." De eerstvolgende wedstrijd is ook in Ridderkerk. Op 4 oktober komt Roda’71 om 14.00 uur op bezoek.