Knappe overwinning handbaldames, heren gestopt

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De dames van Saturnus '72 behaalden een knappe overwinning op de tegenstander Ventura. Later die middag zorgde regen ervoor dat het verharde veld op het Reyerpark te gevaarlijk werd. Na overleg van de scheidsrechters en beide partijen werd besloten de wedstrijd na de rust niet meer te beginnen.

Linsey Rijsijk was na afloop van de thuiswedstrijd tegen Ventura 2 best trots op haar de ploeg. De Schiedamse tegenstander had vijf punten meer en stond op plek twee maar moest de punten toch in Ridderkerk laten. Het was een puike wedstrijd, verdedigend sterk en na een wat weifelende start ook aanvallend sterk. De rust kende een voordelige stand van 13-12 waarna het verschil in deel 2 kon worden uitgebouwd. “Het liep bij ons met snelle aanvallen, dit tot frustratie van de tegenstander die dit niet had verwacht”, glunderde Rijsdijk na afloop. “Kimberley van Wijk en Kirsten Heijboer verdienen een vermelding maar eigenlijk geld dit voor de hele ploeg”.

De mannen oefenden zaterdagavond in een snikhete sporthal tegen Reehorst (2e divisie) en organisator Heerle. Het waren goede trainingspartijen met een gelijkspel en winst. Ook werd dit oefen trial bekeken door een mogelijk nieuwe herentrainer. Zondag was het tegen Oliveo dan weer een compleet andere wedstrijd. Buiten in de regen en daardoor glad veld. Met name Saturnus had het in het eerste deel moeilijk tegen de nummer laatst van de competitie. Oliveo uit Pijnacker had uit de acht veldwedstrijden nog geen enkel punt behaald. Zondag leek dit voor het eerst wel de goede kant uit te gaan want Saturnus had moeite op de tegenstander bij te houden. Dit bleek ook bij rust toen de thuisploeg aankeek tegen een 14-18 achterstand. Bij Saturnus maakte B junior Wesley Tarmond verdienstelijk zijn opwachting. In de eerste helft bleek al wel dat goed handbal niet echt mogelijk was. Toen het harder ging regenen hebben de scheidsrechters Chrispijn en Van Duren na overleg met beide teams besloten om niet verder te spelen. Een goede beslissing om blessures te voorkomen. Mocht blijken dat aan het einde van de competitie deze wedstrijd nog van belang is, dan zal hij alsnog worden uitgespeeld.

Voor de handballers staan er nog twee competitieronden op het programma. Zondag gaan de vrouwen op bezoek bij Roda’71 in Rotterdam (12.30 uur). Deze ploeg staat één plaats onder Saturnus met ook één punt minder. HVV’70 is in Voorschoten de tegenstander van de heren. Deze ploeg is in gevecht met het Schiedamse DWS om het kampioenschapVoor Saturnus zaak om het de tegenstander het lastig te maken (12.40 uur).