KCR 'matig en onwennig' in Zeeland

9 September 2018, 19:36 uur

Matig en onwennig. Zo beoordeelde KCR-coach Dennis Gaemers de eerste partij van KCR van het nieuwe seizoen. In Middelburg gaven te veel spelers niet thuis, waardoor met 17-15 de punten in Zeeland bleven. Vooraf wist men dat tegenstander ONDO in het oefenduel twee weken geleden niet het achterste van de tong had laten zien. De Zeeuwen misten vorig jaar in de eerste klasse op een punt de titel. Toch was het niet de sterkte van ONDO waar KCR zich achter kon verschuilen. Het was vooral het gebrek aan productiviteit waaraan de nederlaag te wijten viel.

De laatste vijf minuten voor rust waren een voorbode van de nederlaag. Het was een periode waarin KCR een 4-5 voorsprong zag verdwijnen en met 7-5 de kleedkamers in moest. In deel twee werd een 9-6 achterstand nog gerepareerd, ondanks een gemiste strafworp op 9-8. Tien minuten voor tijd schoot Remon de Vos de ploegen weer naast elkaar (13-13), maar een onbenutte strafworp op 14-14 deed de Ridderkerkers de das om. Met 17-15 moest Gaemers concluderen dat zijn ploeg in deze vorm nog niet aan een snelle terugkeer in de overgangsklasse hoeft te denken.

Goals: Stephan Mulder 6, Remon de Vos 4, Rebecca Dubbeldam 2, Jesse Sloof 2 en Karin Vlasblom 1.

Volgende week speelt KCR thuis op het nieuwe terrein. Op bezoek komt dan regiogenoot Albatros, dat weinig moeite kende met Juliana (17-9).