KCR laat zich naar slachtbank leiden

14 January 2019, 17:32 uur

De korfballers van KCR doen het vooralsnog in de zaalcompetitie buiten de deur niet best. In het uitduel bij ODIK werden de Ridderkerkers na een gelijkopgaand begin al voor de rust op een ruime achterstand gezet, 16-9. Doordat in deel twee ongeveer net zoveel gescoord werd, verdubbelde de thuisploeg de marge. Met 33-19 incasseerde KCR de grootste zaalnederlaag uit de clubhistorie.

KCR uit of thuis lijkt dag en nacht verschil. Waar KCR in thuishal De Wissel twee mooie zeges neerzette, daar is het op vreemde bodem in de zaal nog puntloos. In de Veluwehal in Barneveld kon de ploeg van dennis Gaemers alleen in de beginfase mee. Bij 1-2 en 3-4 kende KCR haar enige voorsprong. De thuisploeg verloor van de laatste veertig wedstrijden alleen het laatste duel (van Pernix) en liet zien waarom men een goede reeks had neergezet. In volle vaart denderde men over KCR heen, dat te weinig schotkracht leverde. Pas na de pauze kon KCR weer enigszins herstellen (van 16-9 naar 19-14), maar in het slotkwartier was het gedaan met de gasten. Bijna iedere minuut scoorde ODIK en zo werd het dus een historische afgang.

Doordat Tweemaal Zes van hekkensluiter Die Haghe won, staat KCR nu op doelsaldo voorlaatste. Komende zaterdag wacht OVVO, dat op bezoek komt in De Wissel. De ploeg uit Maarssen leek vooraf titelkandidaat, maar slikte net als KCR al drie nederlagen. De oud Korfballeagueploeg herbergt echter genoeg ervaring om het tij te keren.