KCR halverwege stevig op tweede plaats

22 October 2018, 20:00 uur

Met de vierde zege op rij hielden de korfballers van KCR afgelopen zaterdag de druk op koploper ONDO enigszins in stand. Het bezoekende Tjoba bleek een taaie tegenstander, die uiteindelijk niet meer kon bijblijven. Voor KCR is de competitie nu halverwege. De uitnederlagen bij ONDO en Kinderdijk kunnen best dure nederlagen zijn, want KCR staat weliswaar tweede, maar wel drie punten achter op ONDO.

In het thuisduel op een druk Reyerpark startte KCR fel. Net als vorige week stond er binnen een minuut 2-0 op de borden. De Zeeuwen bleken echter over veerkracht te beschikken en kwamen langszij en later in deel één namen zij zelfs een voorsprong. Kort voor rust was de ploeg van Dennis Gaemers echter het best bij de les en kwam men tot een 12-9 voorsprong. Direct na de pauze werd het gat vier punten, maar het duurde lang voordat de wedstrijd echt in de tas leek. Dichterbij dan drie goals kwam Tjoba niet. Invalster Natasja Langstraat haalde ook in de slotfase nog tweemaal doeltreffend uit, in een wedstrijd waarin de dames toch al opvallend veel scoorden. De dames en de heren van KCR verdeelden de doelpunten namelijk eerlijk, 11 om 11.

Koploper ONDO maakte ook in de lastige uitbeurt bij RWA geen fout. De Zeeuwen maakten een achterstand van zes treffers goed en wonnen uiteindelijk met 21-23. Komende zaterdag is de eerste returnwedstrijd voordat de ploeg de zaal in gaan. Voor KCR niet zomaar een wedstrijd, want het kan de competitie nog in gang houden door een zege op ONDO. Bij verlies gaat de herfstkampioen uit Middelburg met een voorsprong van vijf punten de winter in.