Kampioen Noordwijk laat RVVH kansloos: 4-0

13 May 2018, 19:55 uur
Algemeen

In een sfeerrijke ambiance met veel rood en wit en een kleine 2000 toeschouwers is RVVH er tegen kampioen Noordwijk niet aan te pas gekomen. Na een 2-0 ruststand werd de eindstand op 4-0 bepaald waarmee de kustbewoners de terechte kampioen werden. Voor RVVH ziet het er met de week minder rooskleurig uit.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd RVVH in de achteruit gedrukt. Het regende in de openingsfase kansen voor de ontketend lijkende thuisclub. Maar het vizier bij de rood-witte brigade stond vooralsnog niet op scherp of Danny Spelde stond in de weg. RVVH wist daar maar weinig tegenover te stellen en bezorgde zo de defensie van Noordwijk een makkelijke middag. De aanwezige RVVH supporters zagen de klok inmiddels dik het half uur gepasseerd zijn en nog altijd de 0-0 op het bord. Maar toen gebeurde in een kort tijdsbestek teveel waar RVVH tegen bestand was. Na 35 minuten opende Emiel Wendt de score door een voorzet van de rechterkant van Sonny ten Hoope onder Spelde door te koppen, 1-0. Nauwelijks drie minuten later stond het 2-0. Een lange voorzet van Denzel James vanaf de linkerflank werd rechts ver in de zestien in één keer op de slof genomen door Ten Hoope die met deze schuiver doeltreffend was. Een kansrijke 0-0 werd zo en in een paar minuten tijd een kansloze 2-0 achterstand bij de rust. En daarmee mochten de Ridderkerkers eigenlijk nog niet klagen, want Tjeerd Westdijk poeierde net voor de rust ook nog op de onderkant van de lat.

Na de rust probeerde RVVH wel iets te forceren, voetballend zag het er allemaal wel goed uit, maar de stootkracht en daadkracht voorin ontbrak. Noordwijk keek dit aanvankelijk wat apathisch aan. De winstmarge stond op het bord en heel veel meer hoefde niet persé zo leek het. Maar na ruim een uur gaf men toch weer even gas. Na weer een bal op de lat van Westdijk werd een RVVH aanval op het middenveld onderbroken waarna de bal via de rechterkant werd voorgezet door Wendt en die vond in het centrum de opgekomen aanvoerder Martijn le Congé die doeltreffend uithaalde, 3-0. Met aan de beide kanten de nodige wissels in korte tijd ging de al lang gespeelde wedstrijd de slotfase in. De gifbeker voor RVVH was nog niet leeg want daarin schoot de ongelukkige Dirk van Leenen een voorzet van rechts van Raymond Manuputty nog achter zijn eigen doelman, 4-0. Daarmee was de wedstrijd helemaal gedaan en was het uitspelen hiervan het enige nog dat telde. Toen de prima leidende scheidsrechter P. Henshuijs na precies 90 minuten dan ook affloot barstte het Noordwijkse feest echt los. Het hele jaar bovenaan staan werd nu beloond met het kampioenschap van de hoofdklasse A.

Noordwijk dus de terechte kampioen en daarvoor dan ook de hartelijke felicitaties! En RVVH dan de terechte degradant? Op basis van de ranglijst wellicht wel, op basis van het spel toch zeker niet. Ook na deze wedstrijd toch weer complimenten voor de spelopvatting maar het o zo belangrijke scoren van doelpunten en dus je spel belonen blijft een heikel punt waarin RVVH duidelijk te kort schiet. Daarmee zou je dus ook die vraag toch met ja beantwoorden. Volgende week ontvangt RVVH periodekampioen Ter Leede op het eigen sportpark en mag het proberen om alsnog de laatste strohalm te pakken. Winst is een must.

Noordwijk – RVVH 4-0 (2-0)