Jodan Boys is RVVH voetballend en scorend duidelijk de baas

1 April 2018, 20:00 uur

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Jodan Boys niet in geslaagd om minimaal een puntje aan het duel over te houden. Een uitstekend voetballend Jodan Boys nam de drie punten verdiend mee naar huis middels een 0-3 overwinning. De Goudse spits Fanny Waandels was zijn gewicht in goud waard en middels drie goals man of the match.

Het begin van de wedstrijd liet al een vlot en goed combinerend Jodan Boys zien wat direct al initiatief in de wedstrijd nam. Zo schoot Nadir Mohandis na ruim 5 minuten spelen van ver hard op de goal van RVVH maar kon invaller doelman Tim Elkhuizen nog redden. Een minuutje later bracht de eerste corner van de wedstrijd voor Jodan Boys ook niet het gewenste resultaat. RVVH kon daar een goede aanval over de rechterkant via Kloppert, de Jesus en Fortes tegenover zetten maar de inzet van Fortes kon nog net gekeerd worden door keeper Straver. Na ruim een kwartier spelen volgden er kort achter elkaar twee goede aanvallen van Jodan Boys over de linkerkant. Linksback Patrick Fonseca zag zijn eerste voorzet nog gemist worden door Faouzi, maar de tweede keer was het wel raak. Zijn voorzet werd nu hard en onberispelijk ingekopt door Fanny Waandels en dit betekende 0-1. Enkele minuten later nam Mohandis namens de ploeg uit Gouda een gevaarlijke corner waarbij scheidsrechter Kuijntjes echter in verband met een overtreding affloot en RVVH kon uitverdedigen. Het was merkwaardig om te zien dat RVVH na de opgelopen achterstand beter ging voetballen en in een kort tijdsbestek drie prachtige kansen kreeg maar niet kon verzilveren. Eerst was het Sanzio Dieterich die na een prima rush van Mauro Kloppert over de rechter flank maar net over het doel van Jodan Boys schoot. Vervolgens schoot Fortes net naast na een uitstekende aanval over diverse schijven en tot slot mocht RVVH zo’n tien minuten voor rust een corner nemen na een goede aanval over rechts. Fortes nam de corner en Dieterich schoot de afvallende bal goed in maar zag zijn inzet op het nippertje gered worden door keeper Straver. Vlak voor rust liet Jodan Boys zien wat effectiviteit in het voetbal betekent. Een verre voorzet van Michel Verkaik vanaf het middenveld nam Fanny Waandels hard op zijn hoofd en kopte klem onder de lat in: 0-2. Een doelpunt wat bijna letterlijk uit de lucht kwam vallen. Vrij snel daarna konden beide ploegen gaan rusten met een stand van 0-2 op het scorebord.

Direct na rust kreeg RVVH een enorme kans op 1-2. Na een scrimmage vlak voor de goal van Jodan Boys kreeg Shamir de Jesus de bal maar hij zag zijn schot via de lat over gaan. Tien minuten na rust was het met de wedstrijd gedaan. Yannick Poot mocht namens Jodan Boys vanaf rechts een vrije trap nemen en hij legde de bal loepzuiver op het hoofd van Fanny Waandels die keihard kon inkoppen en dit betekende 0-3. Een minuut later kon Poot hard inschieten maar nu kon keeper Elkhuizen de bal nog net over het doel tikken. RVVH probeerde nog enigszins de bakens te verzetten en wat aan de achterstand te doen. Zo kon Mauro Kloppert vanaf rechts nog inschieten, maar zag hij zijn inzet gestopt worden ten koste van een corner. Ook Fortes en Dieterich probeerden het nog een keer maar zagen hun schoten gestopt worden door de prima keepende Straver. En Jodan Boys? Wel zij lieten het balletje lekker rondgaan zonder dat zij echt gevaarlijk werden. Maar die noodzaak hadden zij ook niet meer gezien de stand van de wedstrijd. Zij konden de wedstrijd lekker controlerend uitspelen die dan ook uitging als de bekende nachtkaars.

Volgende week wacht RVVH de thuiswedstrijd tegen regiogenoot Smitshoek. Opnieuw een belangrijk duel in de strijd tegen de degradatie.

RVVH – Jodan Boys 0-3 (0-2)
18. Waandels 0-1
43. Waandels 0-2
55. Waandels 0-3

Scheidsrechter: W.H. Kuijntjes

Gele kaart: Verkaik (Jodan Boys)

RVVH: Elkhuizen, Eggers, Swart, Kloppert (64. Rekondi), Van Leenen, Merencia, Proost, Dos Santos, Fortes (81. Eyongakpa), De Jesus en Dieterich.

Jodan Boys: Straver, Verkaik, Heerkens, Benjaafar, Fonseca (81. Bos), Brank, Vrolijk (61. El Idrissi), Mohandis, Faouzi (73. Leona), Waandels en Poot.