Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Door een 20-18 nederlaag bij het Barendrechtse Savosa blijft de damesploeg van Saturnus '72 op de laatste plaats van de tweede klasse staan. Een plaats waar de Ridderkerkers absoluut niet thuis horen.
Voor de rust speelden de Ridderkerkers in een veel te laag tempo. Savosa kreeg hierdoor de gelegenheid om druk op te bouwen en gebruik te maken van de foutjes die Saturnus maakte. Na de rust (14-7) werd het tempo opgeschroefd en werd het weer een wedstrijd. De ploeg van coach Dylan Muller gaf Savosa minder de kans op te bouwen en kon daardoor heel voorzichtig de achterstand verkleinen. Helaas bleken de dertig minuten niet voldoende om de inhaalrace te voltooien. Het bleef beperkt tot een verschil van twee treffers (20-18). Opnieuw een teleurstellend resultaat. Vier nederlagen op rij waarvan sommige niet nodig waren. Volop werk voor Muller om de neerwaartse spiraal om te buigen.
Zaterdagavond (19.00 uur) komt het Rotterdamse Snelwiek op bezoek. Een lastige tegenstander uit de top van de tweede klasse.